All-on-4© vs. avtakbar protese
Om du bruker avtakbar protese, men har fortsatt gode minner om hvordan det var å kunne ordentlig tygge på mat, kan du helt sikker fortelle om alle de ulempene ved en slik protese.

Den avtakbare protesen

Om du bruker avtakbar protese, men har fortsatt gode minner om hvordan det var å kunne ordentlig tygge på mat, kan du helt sikker fortelle om alle de ulempene ved en slik protese.

Vi har behandlet norske pasienter i 12 år og vi er fullstendig klare over hvorfor de misliker denne behandlingsmetoden så mye:

  • man kan ikke tygge ordentlig med en avtakbar protese
  • man savner evnen til å bare bite inn i et eple eller en steak
  • man kjenner ikke smakene på grunn av den store delen som dekker ganen
  • det er ofte en irriterende, brennende følelse i tannkjøttet hvor protesen ligger
  • man tør ikke å smile bredt og uten bekymring for å miste protesen
  • det føles rett og slett unaturlig å må ta den ut hver kveld og rengjøre den
  • man føler ofte behov for å gjemme smilet sitt bak hendene

Avtakbare protesen

Vi hører ofte disse og lignende uttaler fra pasienetene våre.

All-on-4©

Løsningen for disse problemene kan være en revolusjonær behandlingsmetode som tillater oss å feste en fast bro på 4 titan implantater i en kjeve. Behandlingen heter All-on 4 (fra Malo)

Tenk dere, det er kun 4 implantater, hvor de ytterste settes inn i et spesielt, skrått vinkel. Herved kan vi oppnå en stabilitet som ligner utmerket på følelsen av å ha tilbake våre egne tenner igjen med sine sterke tannrøtter.

Behandlingsmetoden lar oss, for det meste, sette en midlertidig bro på de implantatene. Dette er allerede et slags mirakel for pasienten som har gått tannløs i mange år før behandlingen. Og nå kan man etter 2-3 dager glemme den „alltid løse tenner” følelsen. I mange tilfeller kan vi gjøre både tanntrekkingen, implanteringen samt med å feste den midlertidige broen på i løpet av den første turen, altså i løpet av 2-3 dager.

Den endelige faste broen kan festes 3-4 måneder senere når kjevebenet og tannkjøttet har oppnådd sine endelige tilstanden. Herved kan vi være sikre på at sluttresultatet blir både estetisk og funksjonellt perfekt.

All-on-4

Slik får du et naturlig, hvitt og vakkert smil etter tannbehandlingen er ferdig. Og ikke minst, endelig kan du uten bekymringer ta et stort bit i et grønt eple!

All-on-4© vs. avtakbar protese

Den som har noensinne hatt avtakbar protese, vet at det er umulig å sammenligne den med en fast løsning. Det er også stor forskjell mellom kostnadene for en avtakbar protese og en fast bro som er festet på 4 implantater med all-on 4 metoden.

Men følelsen av selvsikkerhet og evnen til å spise og smile uten bekymringer kan være verdt hver eneste kroner man bruker for en langvarig og fast tannbehandling med all-on 4.