Tannimplantat

En løsning med lang varighet - tannimplantat

Mangler du alle dine tenner, er du mest sannsynligvis kjent med den avtakbare protesen. Og sine ulemper og ubehager. Hva annet kan du gjøre for å få tennene dine tilbake? La oss vise deg muligheten til en fast eller semi-fast løsning med tannimplantater.

Tannimplantat før og etter

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat er egentlig en titanskrue, som kroppen aksepterer nesten som sitt eget vev. Implantatet vokser sammen med kjevebenet og fungerer som en kunstig tannrot for en ny tannkrone. Den beste løsningen er å sette inn 6-8 implantater i kjeven og teknikkerne lager en fast bro som kobler sammen implantatene. Ved full tannløshet setter vi inn ideelt 8 implantater og lager en bro som erstatter 12 tenner og som sitter fast i munnen. Broen beveger seg ikke, dekker ikke ganen, tar opp lite plass i munnen og forstyrrer hverken tungen eller talen.

Hvordan skjer inngrepet?

Før inngrepet får du lokalbedøvelse, dette garanterer at behandlingen blir helt smertefritt. Kirurgen åpner opp tannkjøttet og får inn implantatskruene og syr området sammen. De skruene trenger tid til å bli sterke og godt integrerte inn i kjevebenet, derfor må vi vente noen måneder før vi kan sette på implantatkronene. I mellomtiden kan du slippe å være uten tenner, særlig om det er snakk om mange tenner som mangler. Da får du en midlertidig protese slik at du kan spise og smile mens du venter på den endelige løsningen.

Når tannkjøttet er hel igjen, kommer man tilbake til tannlegen for den protetiske jobben. På den første dagen tar vi et avtrykk og sender det til teknikkeren, som lager ferdig kronene eller broen. De skal settes på toppen av implantatet på slutten av behandlingen. I mellomtiden kommer du innom for prøving og sjekk av biten, slik at vi kan gi deg det beste resultatet før du drar hjem.

Tannimplantat før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Tannimplantat i overkjeven - sinusløft og bentransplantasjon

For at vi kan sette inn implantatskruene trenger vi minimum 6 mm bredt og 10-12 mm dypt ben. Før vi starter inngrepet tar vi alltid et 3D CT bilde for å sjekke dybden og tykkelsesen av kjevebenet. Dersom benet ikke har den nødvendige størrelsen, trenger vi bentransplantasjon før vi kan sette inn implantatene i overkjeven. Inngrepet kalles sinus lift. Et sinus løft er et mindre kirurgisk inngrep som øker benvolumet i overkjeven. Volumøkningen er mellom kjeven og bihulene som er på hver siden av nesen. For å gjøre plass til kunstig kjeveben vil sinus membranen flyttes oppover eller “løftet”. Dette er et rutinemessig inngrep og suksessforholdet for det er 99%. Dersom er det snakk om bare mindre grad benresorpsjon, kan det godt hende at vi kan gjøre begge inngrepene samtidig. Det vil si at vi løfter bihullene og vi kan sette inn implantatene på samme turen. Når det er betydelig benresorpsjon, må vi bruke « den to-trinns teknikken». Sinusløftet skjer på den første turen og 4-6 måneder senere kan man komme tilbake for implantatene.

Tannimplantat før og etter

Hva er fordelene med et tannimplantat?

  • Vi trenger ikke å slipe ned de tilstøtende tennene
  • Du får et naturlig, vakkert smil igjen
  • Du får sjansen for å tygge, spise og snakke som før
  • Nå er det en rundt 95-98% vellykket prosess

Tannimplantat varighet

For lang varighet av implantatet, er det visse ting du selv må være oppmerksom på. Bakteriene kan angripe tannkjøttet rundt implantatet, derfor er god munnhygiene absolutt nødvendig. Vi anbefaler jevnlig tannlegebesøk og tannsteinfjerning 1-2 ganger i året.

Røyking bremser blodsirkulasjonen i blodkarene i tannkjøttet, herved dempes evnen til å få beskyttelse mot bakteriene. Derfor er det sterkt anbefalt å slutte å røyke før inngepet. Visse sykdommer, for eksempel diabetes, kan forhindre suksessen av implantatene ved å redusere immunforsvaret. Det er svært viktig at man behandler sykdommen og passer på munnhygienen.

Slik kan du gjøre mye for å ha lang varighet på implantatene dine.

Hva koster et tannimplantat hos oss i Budapest?

Vi jobber med verdens mest anerkjente implantatmerke, Nobel BioCare (tidligere Brånemark).

Du kan også velge det tyske premium implantatsystemet, ICX og det sveitsiske Straumann. Som du ser, vi bruker kun høykvalitetsmaterialer på klinikken vår.

Pris på implantater hos oss ligger mellom 4900 -6900 kr. Prisen er avhengig av typen av implantatet. Alle typene vi jobber med er premium kategori implantater, med det høyeste titan-innholdet. Det vil si at implantatskruene vi bruker er laget av de reneste og mest kroppsvennlige materialet.

Vennligst merk at denne prisen er kun for selve implantatskruen.

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Skallfasetter

Endre utseende, fjern uønsket gap, flekker eller asymmetri på tennene med skallfasetter.

Tannkrone

Erstatt én eller flere ødelagte tenner med tannkroner. Porselen eller zirkonium kroner.

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.