Tannimplantat

En løsning med lang varighet - tannimplantat

Mangler du alle tennene dine, da er du mest sannsynligvis kjent med den avtakbare protesen. Og dens ulemper og ubehag. Hva annet kan du gjøre for å få tennene dine tilbake? La oss vise deg mulighetene for en fast eller semi-fast løsning med tannimplantater.

Tannimplantat før og etter

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat er egentlig en titan skrue, som kroppen aksepterer nesten som sitt eget vev. Implantatet vokser sammen med kjevebenet og fungerer som en kunstig tannrot for en ny tannkrone. Den beste løsningen er å sette inn 6-8 implantater i kjeven og teknikerne lager en fast bro som kobler sammen implantatene. Ved full tannløshet setter vi inn ideelt 8 implantater og lager en bro som erstatter 12 tenner og som sitter fast i munnen. Broen beveger seg ikke, dekker ikke ganen, tar opp lite plass i munnen og forstyrrer hverken tungen eller talen.

Hvordan skjer inngrepet?

Før inngrepet får du lokalbedøvelse, dette garanterer at behandlingen blir helt smertefri. Kirurgen åpner opp tannkjøttet og setter inn implantatskruene og syr området sammen. Da skruene trenger tid til å bli sterkt og godt integrerte inn i kjevebenet, må vi derfor vente noen måneder før vi kan sette på implantatkronene. I mellomtiden skal du selvfølgelig slippe å være uten tenner, særlig om det er snakk om mange tenner som mangler. Du vil få en midlertidig protese slik at du kan spise og smile mens du venter på den endelige løsningen.

Når tannkjøttet er helt igjen, kommer man tilbake til tannlegen for ferdigstilling av protesen. Den første dagen tar vi et avtrykk og sender det til teknikeren, som da lager ferdig kronene eller broen. Disse settes da på toppen av implantatet mot slutten av behandlingen. I mellomtiden kommer du innom for tilpassing og sjekk av protesen, slik at vi kan gi deg det beste resultatet før du drar hjem.

Tannimplantat før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Tannimplantat i overkjeven - sinusløft og bentransplantasjon

For at vi skal kunne sette inn implantatskruer i overkjeven trenger vi ett ben som er minimum 6 mm bredt og 10-12 mm dypt. Før vi starter inngrepet tar vi alltid et 3D CT bilde for å sjekke dybden og tykkelsen av kjevebenet ditt. Dersom benet ikke har den nødvendige størrelsen, må vi utføre en bentransplantasjon før vi kan sette inn implantatene i overkjeven. Inngrepet kalles ett sinus lift. Ett sinus løft er et mindre kirurgisk inngrep som øker benvolumet i overkjeven. Volumøkningen er mellom kjeven og bihulene som er på hver side av nesen. For å gjøre plass til kunstig kjeveben vil sinus membranen flyttes oppover eller “løftet”. Dette er et rutinemessig inngrep og har blitt utført med 99% suksess. Dersom det er snakk om en mindre benresorpsjon, kan det godt hende vi kan gjøre begge inngrepene samtidig. Det vil da si at vi løfter bihulene og sette inn implantatene under samme oppholdet her i Budapest. Når det er betydelig benresorpsjon, må vi bruke «to-trinns teknikken». Sinusløftet skjer på den første turen og 4-6 måneder senere kan man komme tilbake for implantatene.

Tannimplantat før og etter

Hva er fordelene med et tannimplantat?

  • Vi trenger ikke å slipe ned de tilstøtende tennene
  • Du får tilbake det naturlig, vakre smilet
  • Du får sjansen til å tygge, spise og snakke som før
  • Utføres med 95-98% suksess

Tannimplantat varighet

For lang varighet av implantatet, er det visse ting du selv må være oppmerksom på. Bakterier kan angripe tannkjøttet rundt implantatet, derfor er god munnhygiene svært viktig. Vi anbefaler jevnlig tannlegebesøk og tannsteinfjerning 1-2 ganger i året.

Vi anbefaler sterkt at du slutter å røyke før inngrepet, da røyking bremser blodsirkulasjonen i tannkjøttet. Dette fører til at evnen til å beskytte seg mot bakterier dempes. Visse sykdommer, som for eksempel diabetes, kan forhindre suksessen av implantatene ved å redusere immunforsvaret. Det er derfor svært viktig at man behandler sykdommer og passer på munnhygienen.

Slik kan du gjøre mye for å ha lang varighet av implantatene dine.

Hva koster et tannimplantat hos oss i Budapest?

Vi jobber med verdens mest anerkjente implantatmerke, Nobel BioCare (tidligere Brånemark).

Du har også muligheten til å velge det tyske implantatsystemet ICX og det sveitsiske Straumann. Klinikken vår bruker kun høykvalitetsmaterialer.

Pris på implantater hos oss ligger mellom 4900-6900 kr. Prisen er avhengig av typen implantat. Alle typer implantater vi arbeider med er av ypperste kvalitet og med ett høy innhold av titan. Med andre ord, implantatskruene vi bruker er laget av de reneste og mest kroppsvennlige materialene.

Vennligst merk at denne prisen er kun for selve implantatskruen.

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Skallfasetter

Endre utseende, fjern uønsket gap, flekker eller asymmetri på tennene med skallfasetter.

Tannkrone

Erstatt én eller flere ødelagte tenner med tannkroner. Porselen eller zirkonium kroner.

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.