Skallfasetter

Er du misfornøyd med en eller flere tenner?

En skallfasett er et tynt skall som settes på tannens forside og brukes ofte for kosmetisk tannpleie. En fasett er laget av keramisk materiale eller kompositt. Behandlingen passer utmerket for misfargede tenner, ujevnheter eller en skadd tann . Fasetter kan også benyttes dersom man ønsker å lukke eller redusere mellomrom mellom fortennene.

Skallfasetter før og etter

Hvordan er behandlingsprosessen?

Behandlingen starter med at tannlegen utfører en lett sliping (forberedelse) av de involverte tenner. Deretter tar tannlegen et avtrykk av tennene dine. Ved hjelp av avtrykket lager tannteknikkerne fasettene tilpasset dine tenner. Ofte blir det satt provisoriske (midlertidige) plastfasetter inntil den endelige jobben er ferdig, som limes på tennene dine.

Hvorfor er ansiktsymmetri en avgjørende faktor i antall skallfasetter?

La oss forklare dette med et eksempel: Du har et mellomrom mellom to fortenner. Du tenker det holder med skallfasetter på disse to tennene. Men husk at tennene blir større for å fylle det uønskede mellomrommet. Dette gjør at tennene vil bli bredere enn de var, herved blir de ulike fra de andre tennene. For å forhindre denne effekten, kan man sette fasetter på flere tenner og fordele mellomrommet man fjerner, på flere tenner. Herved blir resultatet pent, naturlig og symmetrisk.

Fordeler med skallfasetter

  • Veldig naturlig og estetisk resultat
  • Tannsubstansbesparende sammenlignet med krone
  • Mindre risiko for tannskader sammenlignet med krone

Ulemper med skallfasetter

  • Passer ikke for veldig redusert tanner
  • Hvis du gnisser mye, bør du snakke med tannlegen din først om denne løsningen
  • Du kan oppleve en del ising grunnet fjernet emalje

Hvor lenge holder skallfasettene?

Skallfasetter kan vare i mange år, hos de fleste opp til 8-10 år. Merk at dette er noe som vil være veldig forskjellig fra person til person. Det er viktig at du passer på munnhygienen din og besøker tannlegen for tannrens og kontroll minst 1 gang i året. Herved kan du få det mest ut av denne behandlingen.

Hva koster skallfasettene?

Få smilet ditt tilbake uten at det koster skjorta. Du kan fornye tennene dine under luksus omstendigheter for en rimelig pris. Ikke gå glipp av sjansen, ta kontakt med oss.

Skallfasetter før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Tannimplantat

Erstatt manglende tenner på den mest moderne og langvarige måten.

Tannkrone

Erstatt én eller flere ødelagte tenner med tannkroner. Porselen eller zirkonium kroner.

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.