Skallfasetter

Misfornøyd med fargen, formen eller noe annet? Med skallfasettene kan du rette alt for et strålende smil!

Skallfasetter på tennene

En skallfasett er et tynt skall som settes på forsiden av tennene og brukes ofte for kosmetisk tannpleie. En tannfasett er laget av keramisk materiale eller kompositt. Behandlingen passer utmerket for misfargede tenner, ujevnheter eller skader på tenner. Skallfasetter på fortenner kan også benyttes dersom man ønsker å lukke eller redusere mellomrom mellom fortennene.

MANGE KJENDISER OPPNÅR HOLLYWOOD-SMILET VED HJELP AV KOSMETISK TANNBEHANDLING, SPESIELT SKALLFASETTER.

George Clooney, Tom Cruise, Ben Affleck, Demi Moore, for å nevne noen, trykk her for å finne ut mer om disse kjente smilene.

En skallfasett-myte er at den naturlige tannen din må barberes ned til en spiss pinne for å sette på de ferdiglagde skallfasettene. Hvis behandlingen skjer på riktig måte, så trenger vi ikke a slipe mye av tennene - nesten ingenting, kun rundt en halv millimeter. For å finne ut hvordan skallfasett behandlingen ser ut, fortsett å lese!

Skallfasetter før og etter

Hvordan er behandlingsprosessen?

Behandlingen starter med at tannlegen utfører en lett sliping (forberedelse) av de involverte tennene. Deretter tar tannlegen et avtrykk av tennene dine, og så ved hjelp av avtrykket lager tannteknikerne tilpassede skallfasetter for tennene dine. Ofte blir det satt på provisoriske (midlertidige) plastfasetter inntil de endelige fasettene er ferdig, som skal limes på tennene dine mot slutten av behandlingen.

Hvorfor er ansiktsymmetri en avgjørende faktor i antall skallfasetter?

La oss forklare dette med et eksempel: Du har et mellomrom mellom to fortenner, og du tenker det holder med skallfasetter kun på fortennene. Men husk at tennene blir større for å fylle det uønskede mellomrommet. Dette fører til at tennene vil bli bredere enn de var og derfor ulike fra de andre tennene. For å forhindre denne effekten, kan man sette tannfasetter på flere tenner og fordele mellomrommet man fjerner, på flere tenner. Dette fører til ett pent resultat som er naturlig og symmetrisk.

Fordeler med skallfasetter

  • Veldig naturlig og estetisk resultat
  • Tannsubstansbesparende sammenlignet med krone
  • Mindre risiko for tannskader sammenlignet med krone

Ulemper med skallfasetter

  • Passer ikke for veldig reduserte tenner
  • Om du gnisser mye bør du snakke med tannlegen din før du velger denne løsningen
  • Du kan oppleve en del ising grunnet fjernet emalje

Skallfasetter varighet

Holdbarheten av skallfasetter kan vare i mange år, hos de fleste opp til 8-10 år. Merk at dette er noe som vil være veldig forskjellig fra person til person. Det er viktig at du passer på munnhygienen din og besøker tannlegen for tannrens og kontroll minst 1 gang i året. Slik kan du få den lengste varigheten på skallfasettene dine.

Hva koster skallfasettene?

Få smilet ditt tilbake uten at det koster skjorta. Hos oss kan du fornye tennene dine i luksuriøse omstendigheter til en rimelig pris. Ikke gå glipp av denne sjansen, ta kontakt med oss, så får du vite mer om pris på tannfasetter.

Hvordan velger vi fargen og typen av smil?

Pasienter kommer ofte til oss med bilder og sier «ett sånt smil vil jeg også ha». Dette er til stor hjelp for både meg som tannlege og tannteknikerne som lager skallfasettene, siden vi får ett inntrykk av hva pasientene ønsker seg. Men vi er alle forskjellige. Det vil si, at om vi ser et bilde av Jennifer Aniston og smilet hennes, så kan vi ikke kopiere tennene hennes. Dette er fordi formen og fargen på tennene hennes passer kun for henne. Ved hjelp av såkalt «SmileDesign», planlegger vi på forhånd den best mulige og fordelaktige formen og fargen på hver pasient.

Hvem anbefaler vi skallfasetter til?

Det er kun noen få tilfeller hvor det ikke er anbefalt med denne typen tannbehandling, som for eksempel kraftig gnissing og dårlig munnhygiene. Ved slike tilfeller får man vite det allerede ved første konsultasjon. Om skallfasetter ikke passer for akkurat deg, finnes det alternative løsninger som tannbleking og/eller tannregulering. Men om det er estetisk problemer som har oppstått etter for eksempel en rotkanalbehandling eller ulykke, anbefaler vi skallfasetter.

Skallfasetter før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Tannimplantat

Erstatt manglende tenner på den mest moderne og langvarige måten.

Tannkrone

Erstatt én eller flere ødelagte tenner med tannkroner. Porselen eller zirkonium kroner.

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.