Skallfasetter

Misfornøyd med fargen, formen eller noe annet? Med skallfasettene kan du rette alt for et strålende smil!

Skallfasetter på tennene

En skallfasett er et tynt skall som settes på tennenes forside og brukes ofte for kosmetisk tannpleie. En tannfasett er laget av keramisk materiale eller kompositt. Behandlingen passer utmerket for misfargede tenner, ujevnheter eller en skadd tann. Skallfasetter på fortenner kan også benyttes dersom man ønsker å lukke eller redusere mellomrom mellom fortennene.

For mange kjendiser oppnås deres Hollywood-smil ved hjelp av kosmetisk tannbehandling, spesielt skallfasetter.

George Clooney, Tom Cruise, Ben Affleck, Demi Moore, for å finne ut mer om disse smilene, trykk på denne linken.

En skallfasett-myte er at den naturlige tannen din må barberes ned til en spiss pinne for å sette på de ferdiglaget skallfasettene. Hvis behandlingen skjer på riktig måte, så trenger vi ikke a slipe mye av tennene - nesten ingenting, rundt et halvt millimeter. For å finne ut hvordan skallfasett behandlingen ser ut, fortsett å lese!

Skallfasetter før og etter

Hvordan er behandlingsprosessen?

Behandlingen starter med at tannlegen utfører en lett sliping (forberedelse) av de involverte tenner. Deretter tar tannlegen et avtrykk av tennene dine. Ved hjelp av avtrykket lager tannteknikerne tilpasset skallfasetter for tennene dine. Ofte blir det satt provisoriske (midlertidige) plastfasetter inntil den endelige jobben er ferdig, som skal limes på tennene dine i slutten av behandlingen.

Hvorfor er ansiktsymmetri en avgjørende faktor i antall skallfasetter?

La oss forklare dette med et eksempel: Du har et mellomrom mellom to fortenner. Du tenker det holder med skallfasetter kun på fortenner da. Men husk at tennene blir større for å fylle det uønskede mellomrommet. Dette gjør at tennene vil bli bredere enn de var, herved blir de ulike fra de andre tennene. For å forhindre denne effekten, kan man sette tannfasetter på flere tenner og fordele mellomrommet man fjerner, på flere tenner. Herved blir resultatet pent, naturlig og symmetrisk.

Fordeler med skallfasetter

  • Veldig naturlig og estetisk resultat
  • Tannsubstansbesparende sammenlignet med krone
  • Mindre risiko for tannskader sammenlignet med krone

Ulemper med skallfasetter

  • Passer ikke for veldig redusert tanner
  • Hvis du gnisser mye, bør du snakke med tannlegen din først om denne løsningen
  • Du kan oppleve en del ising grunnet fjernet emalje

Skallfasetter varighet

Holdbarheten av skallfesetter kan vare i mange år, hos de fleste opp til 8-10 år. Merk at dette er noe som vil være veldig forskjellig fra person til person. Det er viktig at du passer på munnhygienen din og besøker tannlegen for tannrens og kontroll minst 1 gang i året. Herved kan du få den lengste varigheten på skallfasettene dine.

Hva koster skallfasettene?

Få smilet ditt tilbake uten at det koster skjorta. Du kan fornye tennene dine under luksus omstendigheter for en rimelig pris. Ikke gå glipp av sjansen, ta kontakt med oss. og få vite mer om pris på tannfasetter.

Hvordan velger vi fargen og typen av smil?

Pasienter kommer mange ganger til oss med et bilde og sier „sånt smil vil jeg også ha”. Dette er stort hjelp for både meg og tannteknikeren som lager skallfasettene for vi får et inntrykk av hva pasienten ønsker seg selv. Men vi er alle forskjellige. Det vil si at om vi ser på et bilde av Jennifer Aniston og smilet hennes, kan vi ikke bare kopiere tennene hennes. Fordi den formen og fargen som tennene hennes har, passer kun for henne. Ved hjelp av den såkalte „SmileDesign” planlegger vi på forhånd de mest optimale og fordelaktige formen og fargen for hver pasient.

Hvem anbefaler vi skallfasetter til?

Det er kun noen få tilstander hvor det ikke er anbefalt med denne type tannbehandlingen. Det er for eksempel kraftig gnissing og dårlig munnhygiene. Men dette får man vite allerede ved den første konsultasjonen. Alternativ løsning kan være tannbleking og/eller tannregulering. Men om det er estetisk problemer etter for eksempel en rotkanalbehandling eller ullykke, anbefaler jeg skallfasetter. Jeg kan tilrå de om tannregulering skulle være komplisert og/eller pasienten ikke ønsker å gå gjennom det.

Skallfasetter før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Tannimplantat

Erstatt manglende tenner på den mest moderne og langvarige måten.

Tannkrone

Erstatt én eller flere ødelagte tenner med tannkroner. Porselen eller zirkonium kroner.

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.