Tannkrone

Alt du trenger å vite om tannkroner

Hva er en tannkrone?

En tannkrone er en type restaurering som beskytter den gjenværende delen av tannen din som har blitt skadet, knekt eller ødelagt. Kroner og broer gir et fantastisk, vakkert resultat, som kan gi tyggeevnen tilbake. De holder i mange år, er komfortable og behagelige å ha. En krone gjør den originale tannen sterkere slik at også bitefunksjonen og estetikken gjenopprettes. Tannkroner kalles ofte også hetter, fordi en krone sitter som en hette over den originale tannen og dekker over tannens ytre overflate.

Tannkrone før og etter

Hvordan ser behandlingen ut?

Det første steget i behandlingen er å forberede tennene, hvor kronene skal sitte. Først fjerner vi tannstein, før vi så begynner med prepareringen av tennene dine ved å slipe dem ned. Hele økten foregår under lokalbedøvelse. Formen på tennene blir spisset til så det er plass til å feste kronene. Når tennene er forberedt tar vi avtrykk av tennene, som sendes videre til tannteknikerne som bruker avtrykket til å lage kronene. Du kommer innom for fargeprøver og tilpassing et par ganger i løpet av oppholdet ditt. Når både du og tannlegen er fornøyd med resultatet, blir kronen sementert på plass. Vi lager midlertidige kroner som du kan bruke i løpet av oppholdet ditt mens du venter på dine endelige kroner, slik at du kan spise og snakke ordentlig.

Fordeler med tannkrone

  • Du kan få tyggeevnen din tilbake
  • Beskytter en svekket tann fra å bryte ned
  • Dekker sterk misfarging
  • Enkel restaurering av estetiske skader

Ulemper med tannkroner

  • Nabotennene må slipes ned for å prepare dem
  • De nedslipte tennene kan bli betente og trenge rotkanalbehandling

  • Er ikke anbefalt ved korniske tannkjøttsykdommer

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Metallkjeramiske kroner

Oftest bruker tannlegene metallkeramiske kroner, hvor teknikeren først lager en tynn metallramme, og deretter setter de på porselenflaten.

Metallet gir styrke og porselen gir et supert estetisk resultat. Disse kronene kan holde opp til 30-40 år. Det eneste negative med metallkjeramiske kroner, er at med tiden så vil tannkjøttet å trekke seg tilbake, og fortennene med kroner kan se mørkere ut på grunn av metallrammen som begynner å vises.

Zirkonium kroner

I dette tilfellet er rammen av kronen ikke laget av metall, men det vakre materialet kalt zirkonium. Både metallkeramiske og zirkonium korner gir en fast og fin løsning, forskjellen ligger i tiden -zirkonium misfarger ikke tennene med tiden, da disse kronene er helt metallfrie. Det eneste negative er prisen. Denne type kronen er dyrere enn en metallkjeramisk kroner, da det er en svært komplisert prosess å få dem produsert.

Full-keramiske E-max kroner

E-Max er en full-keramisk porselenkrone som er kjent for sin holdbarhet og estetiske kvaliteter. E-max kroner anbefaler vi for det meste til skadde og misfargede tenner.

E-max kroner består av en enkelt litiumdisilikat-blokk. Dette materialet gir kronen styrke og stabilitet. Fraværet av en metallstruktur gjør at man unngår den ofte skjemmende grå linjen man ser i metallkroner, synlig mellom kronen og tannkjøttet når tannkjøttet trekker seg tilbake over tid.

Prisen på tannkrone

Tenk at du kan få smilet ditt tilbake med nye kroner, mens du sparer 50-70% på kostnadene. Les mer om prisene på tannkronene her.

Tannkrone før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.

Tannimplantat

Erstatt manglende tenner på den mest moderne og langvarige måten.

Skallfasetter

Endre utseende, fjern uønsket gap, flekker eller asymmetri på tennene med skallfasetter.

Tannkrone før og etter