Tannkrone

Alt du trenger å vite om tannkroner

Hva er en tannkrone?

En tannkrone er en type restaurering som beskytter den gjenværende delen av tannen din som har blitt skadet, knekt eller ødelagt. Kroner og broer gir et fantastisk, vakkert resultat, som kan gi tyggeevnen tilbake. De holder i mange år, er komfortable og behagelige å ha. En krone gjør din eksisterende tann sterkere så både bitfunksjonen og estetikken gjenopprettes. Tannkroner kalles ofte også hetter, fordi en krone sitter som en hatt utover den eksisterende tann og dekker over tannens ytre overflate.

Tannkrone før og etter

Hvordan ser behandlingen ut?

Det første steget i behandlingen er å forberede tannen, hvor kronen skal sitte. Vi fjerner først tannstein og deretter starter vi med å preparere tennene ved å slipe de ned. Hele økten foregår under lokalbedøvelse. Formen på tannen er tilspisset så det er plass til at kronen kan festes. Når tennene er forberedt tar vi avtrykk av de som sendes til tannteknikkerne som bruker avtrykket for å lage kronene. Du kommer innom for fargeprøver og tilpassing et par ganger i løpet av oppholdet ditt. Når både du og tannlegen er fornøyd med resultatet, blir kronen sementert på plass. Vi lager midlertidige kroner som du kan bruke i løpet av oppholdet ditt mens du venter på dine endelige kroner for at du kan spise og snakke ordentlig.

Fordeler med tannkrone

  • Du kan få tyggeevnen din tilbake
  • Beskytter en svekket tann fra å bryte ned
  • Dekker sterk misfarging
  • Enkel restaurering av estetiske skader

Ulemper med tannkroner

  • Nabotennene må slipes ned for å prepare dem
  • De nedslipte tennene kan bli betente og trenger rotkanalbehandling

  • Er ikke anbefalt ved kronisk tannkjøttsykdom

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

Metallkjeramiske kroner

Oftest bruker tannlegene metallkjeramiske kroner, hvor teknikkeren lager først en tynn metallramme, og deretter setter de på den porselen flaten.

Metallen gir styrke og porselen gir et supert estetisk resultat.
Disse kronene kan holde for 30-40 år.
Den eneste negative tingen er at som tiden går, starter tannkjøttet å trekke seg tilbake, og fortennene med kroner kan se mørkere ut på grunn av metallrammen som begynner å vises.

Zirkonium kroner

I denne tilfellen er rammen av kronen ikke laget av metall, men den vakre materialen som heter zirkonium. Begge mulighetene gir en fast og fin løsning, men forskjellen kommer med tid -zirkonium skal ikke gjøre tennene se mørkere ut for den er helt metallfri.
Den eneste negative tingen er prisen. Den type kronen er dyrere enn en metallkjeramisk krone, på grunn av komplisert lagingsprosessen.

Full-keramiske E-max kroner

E-Max er en full-keramisk porselenkrone som er kjent for sin holdbarhet og estetiske kvaliteter. E-max kroner anbefaler vi for det meste til skadede og misfargede tenner.

E-max kroner består av en enkelt litiumdisilikat-blokk. Dette materialet gir kronen hardhet og stabilitet. Fraværet av en metallstruktur gjør at man unngår den skjemmende grå linjen man ser i metallkroner, synlig mellom kronen og tannkjøttet når tannkjøttet trekker seg tilbake over tid.

Prisen på tannkrone

Tenk at du kan få smilet ditt tilbake med nye kroner, mens du sparer 50-70% på kostnadene. Les mer om prisene på tannkronene her.

Tannkrone før og etter

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

All-on-4

Fast løsning for deg som er tannløs eller nesten tannløs og har lite kjeveben.

Tannimplantat

Erstatt manglende tenner på den mest moderne og langvarige måten.

Skallfasetter

Endre utseende, fjern uønsket gap, flekker eller asymmetri på tennene med skallfasetter.

Tannkrone før og etter