Opplev Budapest

HVA HAR BUDAPEST Å BY PÅ I TILLEGG TIL TANNLEGETURISMEN?

KOMBINER BEHANDLING MED FRITID!

Budapest er Ungarns hovedstad med 2 millioner innbyggere. Byen har et svært rikt kulturliv og du kan være sikker på at du får en unik og uforglemmelig opplevelse når du besøker Budapest. Akkurat som hos tannlegen, kan du forvente høy kvalitet i service og rimelige priser i hele byen.

LES MER OG OPPDAG PERLENE AV BUDAPEST!

KLIKK HER FOR Å BOOKE EN GRATIS OG UFORPLIKTENDE TANNLEGE KONSULTASJON

FOR DEG SOM ØNSKER Å SLAPPE AV

En av nasjonalskattene i Budapest er det termiske vannet som ligger under hele byen. Badene er ikke bare for avslapping men ansett som medisinsk middel for muskel, bein og ledd problemer.

Budapest ble kåret til vannets by i 1934 på grunn av mengden av termisk vann under byen. Det finnes 15 bad i Budapest som ønsker alle som vil slappe av velkommen.

De mest kjente er, Gellért Bad, Rudas Bad og Széchenyi Bad.

KULTURLIVET I BUDAPEST

I løpet av de siste årene har byen gått gjennom en stor infrastrukturell utvikling. Nasjonale minnesmerker, viktige steder og verdensarvområder har blitt renovert i de siste årene.

Våre absolutte favoritter er Castle Bazaar, Kossuth Plass, St. Stephen Basilica, Heltenes Plass og Buda Slottet.

Budapest er delt av Donau, Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Båtturene på Donau gir en fantastisk utsikt over historiske bygninger og på kvelden lyses hele byen opp. Å se de vakre broene som krysser elva er noe du bør ikke gå glipp av.

Liszt, Kodaly, og Bartok ble født i Ungarn. Folk som er glad i klassisk musikk bør besøke Operahuset og Musikkakademiet som tilbyr mange høykvalitets arrangementer.

FOR ALLE MAT OG VIN ELSKERE

Gastronomien over hele verden har gått gjennom mange viktige forandringer. Nyskapende restauranter og caféer åpner nesten hver måned i Budapest. Vi ungarere er veldig stolt av vår vin, som du kan smake på mange steder i byen.

Her er våre anbefalinger dersom du er ute etter et koselig sted med god mat og drikke og rimelige priser: Borkonyha (Vinkjøkken) og Bock Bistro. Begge stedene tilbyr kvalitetsmat og hyggelig service og de kombinerer tradisjonell og moderne mat slik at alle finner nok noe etter sin smak. Bor-konyha har vunnet en Michelin stjerne i 2014.

FOR FAMILIER

AquaWorld er en av Europas største innendørs bad som er åpen hele året for deg som ønsker noen uforglemmelige minner. Parken ligger ca 30 minutter kjøretur fra Tannhelseklinikk SolDent. Den har 17 forskjellige bassenger og en 72 meter høy dom med ulike vannsklier for store og små. AquaWorld er det perfekte stedet for velvære også, ta gjerne noen timer i Sauna World for fornyelse og avkobling.

Dyreparken og den botaniske hagen er en av verdens eldste parker; åpnet i 1866. Elefanthuset, Fuglehuset og Palmehuset er en must å se, fantastiske bygninger som ble bygget i Art Nouveau stil. „Barnehagen” gir barna en unik mulighet for å være nærme til “baby” dyrene. Dyrehagen er mer enn bare en park for dyr, du kan sette pris på naturens arbeid ved å beundre de vakre trærne og blomstene som finnes i parken.

SHOPPING OG MARKEDENE

Elsker du å shoppe? Da er Budapest ditt sted! Il Bacio, Mamut, Alle og Arena Plaza er bare noen av shoppingsentrene som ligger sentralt i Budapest

Váci gate (Váci utca) er den tradisjonelle shoppinggata som er verdt å se. Det er en vakker gåtur fra Central Market Hall til Vörörmarty Plass. Luksusbutikker ligger etter hverandre langs Andrássy Bouldvard som er en del av Unesco sitt verdensarvområde.

FOR ALLE SOM ELSKER SPORT

Onsker du å være aktiv mens du er i Budapest, blir du ikke skuffet. Margaretøya er en absolutt favoritt for innbyggerne også, ligger bare 5 minutter fra vår klinikk. Du kan ta en nydelig joggetur på Donaus elvrebedd. Det er en 5,5 km lang joggeløype rundt øya som er alltid godt likt av folk som ønsker å kombinere sport og natur. Du kan også bare ta en gåtur eller leie en sykkel eller om du foretrekker svømming, finnes et vakkert svømmebasseng på Margaret øya.

Du kan nyte utsikten fra Budahøyden som kan nås både på sykkel og gangsti.

SESONGBASERT PROGRAMMER

Interessante programmer venter på deg året rundt. Høst er sesongen for vinfestivaler. På vintertida venter Julemarkedet på Vörösmarty Plass. Når det fine være er tilbake, kan du besøke Vår Festivalen og på sommeren åpner Sziget Festivalen dørene for mange hundre tusen musikkelskere over hele verden.

20 august er Ungarns nasjonaldag, når vi feirer starten av den ungarske staten som var i 895. Fyrverkeri, tradisjonelle markeder og kulturprogrammer fyller hele Budapest den dagen.

Formula-1 Grand Prix pleier å komme til Budapest i July og Hungaroring ligger ikke langt fra Budapest.