Om tannlegeskrekken
Les mer om tannlegeskrekken og hvordan vi kan hjelpe deg med å overkomme frykten.

 

Frykten er den største fienden for våre tenner. Det er mange som er så redde for å besøke tannlegen at de heller unngår tannlegekontoret enn å måtte sitte i tannlegestolen. Selv om det gjør vondt. Høres det kjent ut?

Du er ikke alene.

Det er nesten 100 000 nordmenn som sliter med tannlegeskrekken. I de mest seriøse og alvorligste tilfellene unngår man rett og slett til å gå til tannlegen. Mange sliter med tannproblemer, men de fullstendig unngår tannbehandlinger. For noen er det verst med lukten, noen er redde for lydene eller sprøyten.

Redselen kommer ofte fra barndommen, da mange hadde dårlige erfaringer fra skoletannleger. Tannlegen måtte behandle 20-30 barn i løpet av kort tid, og det gjorde at det var lite tid til å bruke beroligende ord eller til og med bedøvelse før tannbehandling. Derfor opplevede mange barn smerte og/eller stor ubehag hos tannlegen.

En annen stor faktor for tannlegeskrekken er mangel på kontroll og usikkerhet om hva som skjer i lépet av tannbehandlingen. Disse opplevelsene kan ha så stor påvirkning at man ikke klarer å slippe redselen.

Så det er mange som går i flere år eller tiår, uten en eneste undersøkelse. Men det betyr dessverre at tannproblemene kan bli vanskeligere å fikse, man må regne med dyrere og lengre tannbehandlinger.


Vi møter mange pasienter som har tannlegeskrekk. Vi hos SolDent gjør alt vi kan til å få pasientene våre
føle seg trygge og avslappet og hjelper deg til å oppleve mestring og kontroll.

Nå for tiden har vi heldigvis all utstyr til å utføre tannbehandling på en smertefri måte.

Men vi er klare over at frykten kan ikke bare skyves vekk med noen rasjonelle argumenter. Det krever en annen tilnærming. Nemlig å gi hverandre tid.

Vi er et lite klinikk med en varm og nesten hjemmekoselig atmosfære. Vi behandler 3-4 pasienter om dagen og det betyr også at vi kan tilby bedre oppmerksomhet for hver eneste pasient. Behandlingen starter med en samtale slik at du og tannlegen kan bli litt bedre kjent med hverandre. Tannlegen din kan forklare akkurat hva som kommer til å skje, hvorfor det skal skje og om du er interressert, kan du se verktøyene som blir brukt i løpet av tannbehandlingen din. Dere blir enige om et tegn - det er ofte løfting av din venstre hånd - når tannlegen stopper. Så om du trenger en kort pause eller frisk luft, får du det.

Med en slik løsning, kan tannlegeskrekken bli borte, men hvertfall minimaliseres. Tannbehandlingen din blir smertefritt siden vi gjør alt mens bedøvelsen varer. Vi bruker sprøyter med veldig tynn hode, noe som gjør at det er kun et lite ubehag/press man kan kjenne.

Vi tilbyr deg en eksklusiv tannbehandling. Vi ønsker å hjelpe deg med dine tannproblemer og hos oss kan du være sikker på at du møter et dyktig team og dersom du lurer på noe, er vi her til å svare på spørsmålene dine.