Tannimplantat i Budapest
I de siste 15 årene har Budapest blitt yndlingslandet for norske pasienter som trenger tannlegebehandling.

Tannimplantat i Ungarn – hvorfor de norske pasieneter velger oss

I de siste 15 årene har Budapest blitt yndlingslandet for norske pasienter som trenger tannlegebehandling.

De har jo en veldig god grunn til det, for det er flere titusen pasienter som har allerede fått sine tannimplantater for en 50-70% lavere pris. Og i tillegg har de opplevd høykvalitetsbehandling på en avslappende og koselig ferie.

Tannimplantat pris i Budapest vs i Norge

Norge er blant de dyreste landene i Europa når det er snakk om tannlege tjenester. For én manglende tann som blir ersattet med ett tannimplantat, er det minimum 20 000 NOK man må regne med. Prisen på den samme behandlingen i Ungarn er 9500 NOK.

De fleste som velger å gjøre tannbehandlingen sin i Budapest, mangler 5-10 eller flere tenner.

I dette tilfelle blir forskjellen mellom sluttsummene ganske betydelig. For å erstatte tenner i en hel kjeve med 6 tannimplantater koster ca. 150 000 NOK hos en norsk tannlege. Den samme behandlingen koster ca. 75 000 NOK i Budapest. Og vi har enda en god nyhet. Reglene for refusjon fra Helfo gjelder også for tannbehandling utført i Budapest. Derfor kan det hende at etter man får refundert en del av kostnaden, blir tannbehandlingen nesten gratis.

Derfor om du har store utfordringer med tennene dine, kan det være verdt å ta kontakt med oss i Budapest. De ungarske tannlegene har bevist at de kan hjelpe med å utføre tannbehandlingen uten smerte, og på en rask og kostnadsbevist måte.

Kort om tannimplantatene

Dessverre er det fortsatt mange som lever med manglende tenner. Herved blir bitefunksjonen redusert, noe som kan føre til store konsekvenser i fordøyelsen. I tillegg til det, kan nabotennene starte å bevege seg og det forårsake karries eller tap av flere tenner.

Uansett om det er snakk om kun 1-2 manglende tenner eller full tannløshet, er tannimplantat er den mest moderne og langvarige løsning.

Kirurgen setter inn en 4-5 mm lang titaniumskrue i kjevebenet, under tannkjøttet, og etter en noen måneders helningstid, lages porselenkroner som blir festet på implantatet ved hjelp av et forbindelsesledd.

Følelsen etter denne behandlingen blir så naturlig og behagelig som å få tilbake dine egne tenner.

Tannimplantat hjelper også å stimulere både tannkjøttet og kjevebenet, herved hindrer benresorpsjonen. Og det er godt kjent at titanum er en kroppsvennlig materiale og de bruker det for hofte- og, kneprotese.

Tannimplantat Budapest – verdt å vite

Det enkleste tilfelle er når man ønsker å erstatte en allerede manglende tann og kjevebenet er sterkt. Da holder med kun 2 besøk til Budapest.

1.besøk: en kort 2-3 dagers tur til Budapest. Tannbehandlingen starter alltid med et nylig tatt 3D CT bilde og kirurgen setter inn tannimplantatene.

2.besøk: vanligvis 4 måneder etter det første besøket og det pleier å vare i 5 arbeidsdager. Vi tar avtrykk av tennene den første dagen, vi sjekker bitens og kronenes nøyaktighet på den tredje dagen og det endelige kroner eller broen festes på den femte dagen.

De fleste tannleger i Budapest snakker engelsk for det var et viktig krav for å få sine diplomer. Og det er mange klinikker, akkurat som SolDent Tannlegesenter som ansetter norsktalende kundekonsulenter. Slik blir språket intet hinder. Noen klinikker spesieliserer seg på kun norske pasienter.

Vi hos SolDent har behandlet norske pasienter siden 2010. Vi jobber med et svært efaren team hvor hovedtannlegen holder månedlig konsultasjoner i Oslo. Her får du møte oss og på en gratis og uforpliktende konsultasjon, og vi kan diskutere behandlinsgmulighetene og alle detaljer du lurer på.

De norske pasienter elsker Budapest og alt byen har å by på. Elva, Donau deler Budapest i 2. Det er uttalige restauranter, termiske bader, kaféer og utstillinger som venter på de som velger å få fullført tannbehandlingene sine her.

Det er vanlig at pasienter som har vært i Budapest og fått tennene sine fikset, kommer tilbake og nyter byen som en turist år etter år.